Synergia Facebook
SYNERGIA   I   MOVE FORWARD TOGETHER

 
Loading...

Coworking (Paylaşımlı) Ofis Seçmenin Avantajları

Sinem BARDAKÇI

Sinem BARDAKÇI
2024-06-20 21:34:47  361

Geleneksel ofislerin kısıtlarıyla başa çıkmak isteyen birçok birey ve işletme paylaşımlı ofis veya ortak çalışma ofisi diye de adlandırılan coworking alanlarını tercih etmeye başladı. Peki, coworking alanlarını girişimciler için bu kadar çekici yapan unsurlar nelerdir? İşte bu yazıda, girişimcilerin neden coworking alanlarını tercih etmeleri gerektiği hakkında daha derinlemesine bir değerlendirme yapmaya çalışacağız. Esasen temelinde paylaşım ekonomisi üzerine kurulu bu ofis ve çalışma modeli çok daha fazlasını sunmaktadır. Teknolojinin geliştiği, iletişimin güçlendiği ve bilgiye erişimin anlık olarak gerçekleştirebildiği modern dünyada geleneksel ofisler beklentileri karşılamakta başarısız olmaktadır. Şimdi paylaşımlı ofislerin avantajlı yönlerine birlikte bakalım.

Avantajlar:

  • Esnek Çalışma Ortamı:

Coworking alanları, esnek çalışma saatleri ve farklı çalışma alanları sunarak, bireylere ve işletmelere kendi çalışma düzenlerini oluşturma özgürlüğü sağlar. Ayrıca, farklı boyutlarda toplantı odaları ve etkinlik alanları gibi ek hizmetler de sunulabilir. Sürekli açık tutmak, belirli mesai saatlerinde bulunmak zorunda olduğunuz ofislerin yerine sadece ihtiyaç duyduğunuz ve her daim hazır bir ofisinizin olması büyük bir kolaylık ve güven sağlamaktadır. 

  • Topluluk ve İşbirliği Olanakları:

Coworking alanları, farklı sektörlerden gelen profesyonellerin bir araya gelerek fikir alışverişi yapabilecekleri ve işbirliği yapabilecekleri bir ortam sunar. Bu, inovasyonu teşvik eder ve yeni iş fırsatlarına kapı açar. Coworking alanları, yeni iş fırsatları bulmak ve iş ağını genişletmek için harika bir ortam sağlar. Ortak çalışma alanlarında tanışılan insanlar, gelecekteki iş ortakları veya müşteriler olabilir. Ayrıca, çeşitli etkinlikler ve seminerler aracılığıyla profesyonel gelişim fırsatları da sunulabilir.

Günümüz iş dünyasının en önemli unsuru ilişki ve iletişim yönetimi üzerine kuruludur. Paylaşımlı ofis ortamında birlikte çalışan çeşitli sektörlerden girişimciler birbirlerini daha yakından tanıma imkanı bulur ve ortaya çıkan sinerji ortaklık, ürün ve hizmet ağlarını işbirliği içinde geliştirmelerini sağlar.

  • Maliyet Tasarrufu:

Geleneksel ofislere kıyasla coworking alanları genellikle daha uygun fiyatlarla kullanılabilir. Kira, elektrik, internet gibi maliyetler genellikle paylaşıldığından, tek başına bir ofis kiralamaktan daha ekonomiktir. her şeyden önce belirli bir kalitede ofis ortamı, kaliteli dizayn, hızlı internet, toplantı odaları, ısıtma - soğutma, ikram, temizlik, güvenlik ve prestijli lokasyon gibi hususları tek çatı altında oldukça ekonomik fiyata sunmaktadır. Ayrıca girişimcileri kira, aidat, elektrik, su, internet, iklimlendirme gibi bütün idari giderlerden kurtarıyor.

  • Profesyonel ve İlham Verici Ortam:

Coworking alanları, modern ve profesyonel bir iş ortamı sunarken aynı zamanda yaratıcı ve ilham verici bir atmosfer de sağlar. Bu tür bir ortam, üretkenliği ve motivasyonu artırabilir. Ortak çalışma alanları genellikle modern mobilyalar, bitki düzenlemeleri ve doğal ışık gibi unsurlarla donatılmıştır. 

  • İş Hizmetlerine Kolay Erişim

Synergia ortak çalışma alanı formatında önemli bir değişikliğe imza atmıştır. Pandeminin kötü koşullarına rağmen girişimcilerin ihtiyaç duydukları temel hizmetlere tek merkezden, kalite standartları oturmuş, hızlı ve ekonomik şekilde erişimlerini sağlamaktadır. Bir yandan paylaşımlı ofis üyelik modelleri ilie fiziksel veya sanal ofis ihtiyaçlarını karşılarken diğer yandan dijital, entelektüel (danışmanlık ve eğitim) ve finansal hizmetlere erişimi tek merkezden sunmaktadır. Bu hizmet zenginliği ve ağı paylaşımlı ofisleri tam bir business hub (iş yönetim merkezi) haline getirmektedir. 

Sonuç

Coworking alanları günümüz iş dünyasında giderek daha popüler hale geliyor ve birçok birey ve işletme için ideal bir çalışma ortamı sunuyor. Esneklik, topluluk, maliyet tasarrufu ve iş fırsatları gibi birçok avantajı vardır. İnsanların coworking alanlarını tercih etmeleri, işlerini daha verimli ve keyifli hale getirebilir ve aynı zamanda yeni fırsatlarla dolu bir iş ağı oluşturabilir. Aynı zamanda Synergia’nın yenilikçi anlayışı ve hizmet ağıyla şirket kuruluşundan itibaren bütün hizmetlere tek merkezden erişim imkanı sağlamaktadır. 

Synergia